Veronique Bogouslavskii wint Grand Slam

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari is het Grand Slam  gespeeld. Door 3 afzeggingen op het allerlaatste moment kwam de bezetting net onder het gewenste aantal maar om de enthousiaste jeugdspelers uit onze regio niet teleur te stellen hebben we het toernooi toch door laten gaan. Daar hebben we als organisatie zeker geen spijt van!

Veronique was vooraf de gedoodverfde kampioen en werd met respect begroet door de andere deelnemers. De hoofdprijs (€ 60,00 en de beker) zou sowieso naar Veronique gaan wist men met stelligheid te melden, waarmee alle tegenstanders zich meteen in een underdog positie hadden gemanoeuvreerd.

En Veronique? Die moest het nog maar doen. Ze kreeg niets cadeau en er waren partijen bij die tot het einde toe spannend bleven maar waarin ze licht voordeel  steeds goed uitspeelde naar een overwinning. Met 7 uit 7 was de beker en de geldprijs voor haar.

‘Best of the rest‘ werd overduidelijk Barto die solide speelde en alleen in Veronique zijn meerdere moest erkennen. Hij mocht een geldprijs van € 35,00 in ontvangst nemen.

Voor de derde plaats werd een felle strijd geleverd door 6 spelers.  De aanstormende talenten Alma en Evan waren na hun moeizame start al verder achterop geraakt. Ook Tristán kon zich niet in de strijd mengen. Chrystal zag haar kansen slinken doordat ze 2 keer in tijdnood kwam. Door de overwinning van Jay-Giani op Florian en de daaropvolgende remisepartijen Floris versus Jay-Gianni en van Florian tegen Wouter eindigden Wouter, Floris, Jay-Giani en Kars allen als derde en moesten zij de € 20,00 delen.

Voor Joshua, Barry en Finn was het een geslaagd toernooi met respectievelijk 2,5 en 2 punten.

De prijsuitreiking brengt altijd de nodige spanning met zich mee. Immers, er zijn nog meer prijzen te verdienen in de vorm van beschikbaar gestelde klokken van DGT.

Wouter legde beslag op de doorzettersprijs vanwege zijn bewonderenswaardige inzet tot het einde van elke partij.

Chrystal kreeg de inspanningsprijs voor haar geduld om als elfjarige elke zet goed in overweging te nemen.

Barry ontving de aanmoedigingsprijs met de boodschap dat hij zich niet moet laten imponeren door een ratingcijfer maar kan bouwen op zijn eigen kwaliteiten.

In de kelder waren voldoende activiteiten om zich te vermaken als een partij wat minder lang had geduurd.  Er werd intensief geanalyseerd en naast het schaakspel werden vele (bord)spellen gespeeld en er werd fanatiek deelgenomen aan de sjoelcompetitie. Finn, Evan en Alma bleken onvermoede sjoeltalenten te hebben en legden beslag op de prijsjes.

Om  17:15 uur kwam het einde van deze schaak-2 daagse. We kunnen terugkijken op mooie partijen, sympathieke deelnemers, fijn publiek, diepgaande analyses, heerlijke patatten –frikandellen-kroketten-kaassoufflés, fantastische prijzen en levendige kelderactiviteiten.