Evan op de nationale pupillendag Roosendaal

Na de nodige lesuurtjes en de nodige koeken was het zover, de nationale pupillendag stond voor de deur! Na een voorspoedige reis kwamen we mooi op tijd aan op de speellocatie ondanks dat we eerst bijna op de judomat stonden…

Nadat we een mooi plekje in de aula hadden gevonden waar we de rest van de dag prima konden zitten was het wachten op de start van het toernooi. En wat gaan schakers doen als ze moeten wachten? Juist, schaken! Waar ikzelf nog niet zo goed wakker was zat Evan al scherp achter bord en moest ondergetekende heel erg oppassen niet van zijn pupil te verliezen, ik had dus alle vertrouwen dat het een leuk en leerzaam toernooi ging worden!

Roosendaal 1

Om half elf de eerste ronde, het wachten kon beginnen! Ondanks dat ik mijzelf had voorgenomen om niet naar de partij te gaan kijken, werden de zenuwen me de baas en besloot ik toch een kijkje te gaan nemen. Wat ik zag stelde me gerust en even later was het eerste punt inderdaad binnen.

Roosendaal 4

De tweede ronde, tja wat moet ik daar van zeggen. Voordat wij goed en wel terug waren in de speelzaal nadat we mee waren gelopen naar de speelzaal stond hij alweer naast ons in de aula, de tegenstander overzag de dubbele aanval op dame en koning niet en toen was het snel gebeurt. Dit betekende een superstart van 2 uit 2!

De derde ronde mocht Evan aantreden tegen de nummer twee op papier wat de uiteindelijke toernooiwinnaar zou worden. Dit betekende tevens de eerste keer schaken op een digitaal bord. Leuk voor Evan, zenuwslopend voor mij omdat ik nu ook nog de mogelijk had om de partij op internet te volgen. Hoewel deze partij verloren ging was dit misschien wel de beste partij die Evan dit toernooi gespeeld heeft. Lange tijd ging het gelijk op tot in het verre eindspel! Nu was het afwachten of hij zich in de vierde ronde kon herpakken. Dit bleek geen probleem want na 102 zetten was ook het derde punt van de dag binnen! In een gelijke eindstelling kon Evan beter omgaan met de zenuwen dan de tegenstander, toen de tegenstander een foutje maakte was Evan  nog scherp genoeg om dit goed af te straffen!

Roosendaal 3

De vijfde ronde mocht Evan aantreden met de witte stukken. Nadat beide spelers de opening doorgekomen waren, was het tijd om de aanval in te zetten op de zwarte stukken. Met de nodige combinaties wist Evan ook deze tegenstander te overmeesteren en was het vierde punt van de dag binnen!

Roosendaal 2

De zesde en zevende ronde was de indeling iets wat ongelukkig (de tegenstanders waren respectievelijk de nummer 1 en 3 op papier) en begon de vermoeidheid ook een rol te spelen… helaas werden de laatste twee partijen verloren maar met 4 uit 7 en elke partij tot het einde uitspelen mag je erg tevreden zijn, dat 4 uit 7 tot een 9e plaats leidt is dan extra mooi! Al met al kijk ik terug op een zeer geslaagde dag waar Evan met een trots gevoel op terug mag kijken!

 

Lars